گروت – ملات ضد انقباض


گروت منبسط شونده، گروت ضد انقباض و دیگر نام های متداول در صنعت شیمی ساختمان به ملاتی اطلاق می گردد که علاوه بر نداشتن انقباض پس از گیرش، از مقاومت فشاری بالایی برخوردار باشند.


کلمه گروت با نوشتار grout به معنای ملات یا دوغاب است اما زمانی که بحث گروت در پروژه های عمرانی است منظور NON-shrink grout به معنی ملات بدون انقباض است.


بتن پس از گیرش و از دست دادن آب خود دچار انقباض می شود که این پدیده کاهش حجم، تحت عنوان افت بتن باعث ایجاد ترک و کاهش مقاومت در سازه بتنی می گردد.


برای ساخت یک بتن کیفی علاوه بر در نظر گرفتن نسبت مناسب آب به سیمان، تعیین نوع و میزان دانه بندی سنگی در طرح اختلاط بتن و شرایط محیط پروژه، استفاده از افزودنی های ضد انقباض بتن، کاهنده آب بتن، قوام دهنده بتن و ... ما را در تولید بتنی همگن، مقاوم و پایا یاری می کنند.


گروت تحت عنوان محصول آماده برای مصارفی همچون تزریق زیر صفحه ستون (بیس پلیت) ، پرکردن درزها، شکاف ها، فضای خالی اطراف میل مهارها در اجرای زیرسازی سازه های فولادی، پایه های محل استقرار ماشین آلات سنگین استفاده می شود.


برای اطلاعات بیشتر در مورد گروت های مختلف کلیک کنید



علت استفاده از گروت منبسط شونده، جبران انقباض ناشی از از دست دادن آب در فرآیند خشک شدن بتن، کارایی بالا و سهولت اجرا، مقاومت فشاری به مراتب بالاتر از بتن و مقاومت بالاتر از بتن و مقاومت در برابر ارتعاش و ضربه است.


هنگام پر کردن فضاهای خالی با توجه به عدم دسترسی کامل، روانی مناسب، پر شدن تمامی فضا کمک به سزایی می کند همچنین حفظ کارآیی گروت سیمانی تا اتمام عملیات تزریق بتن، عدم آب انداختگی بتن پس از اتمام کار و افزایش حجم به میزان کاهش حجم بتن و پس از گیرش، مقاومت بالا و پایایی گروت از مواردی است که از یک گروت خوب انتظار می رود.



از عوامل تاثیرگذار در مقاومت و کیفیت گروت انتخاب نوع گروت مناسب برای پروژه مورد نظر است. ضخامت و عمق فضای خالی تعیین کننده نوع گروت می باشد. به طور مثال گروتی که برای پر کردن فضای خالی 5 سانتیمتر زیر صفحه ستون (بیس پلیت) استفاده می شود برای پر کردن فضای خالی 12 سانتیمتر مناسب نمی باشد. توجه به میزان آب مصرفی برای ساخت گروت، ابزار مخلوط کردن، نحوه تزریق (دستی، پلمب تزریق گروت و ...) از موارد مهم حین اجرا و نگهداری گروت پایه سیمانی اجرا شده بخصوص در هفت روز اول (مانند بتن) حفظ رطوبت و محاظفت از تابش شدید نور خورشید و حرارت زیاد تا رسیدن به مقاومت نهایی حائز اهمیت است.


امروز گروت های ویژه نیز برای مصارف خاص، دستیابی به مقاومت خمشی، سایشی، مقاومت های بسیار بالا و ... تولید و به صنعت ساختمانی ارائه می شود. از جمله این نوع گروت ها می توان به گروت های پر مقاومت یا گروت اپوکسی اشاره نمود که اخیراً به صورت سه جزئی متشکل از دانه بندی مخصوص، رزین های اپوکسی و هاردنر ویژه برای دستیابی به مقاومت های بسیار بالا و دوام در برابر ارتعاش و ضربه در صنایع را فراهم می سازد.



نظرات

تاریخ ارسال 2013-03-12 14:23:09 ارسال توسط ha cong tien ارسال نظر
این متن به صورت آزمایشی وارد شده است واز بخش مدیریت قابل ویرایش می باشد . ا ین متن به صورت آزمایشی وارد شده است واز بخش مدیریت قابل ویرایش می باشد.

ارسال نظر